Desert invartita (Melc) cu mere

de Gherca Daniela in Dulciuri, 11 Noi 2021 | 2057 vizualizari

 

O placinta minunata, cu arome de toamna si perfecta langa un ceai fierbinte!

 

INGREDIENTE

  • Pentru alaut:500g faina
  • un praf de sare
  • 1 plic drojdie uscata
  • 200-250ml lapte (in functie de faina)
  • 80-100g zahar
  • 1 ou
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50g unt/margarina
  • Pentru umplutura:
  • 1 borcan piure de mere
  • scortisoara (optional)
  • Pentru uns:
  • eu am uns cu ulei dar puteti unge cu:
  • un galbenus de ou
  • 2 linguri lapte si 1 de zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert invartita (Melc) cu mere:

    •  

    • Dizolvam drojdia in cateva linguri de lapte caldut si o turnam peste faina cernuta cu un praf de sare si dam deoparte 10 minute, timp in care drojdia se activeaza.
      Laptele ramas il incalzim impreuna cu zaharul, untul si vanilia pana se topesc cele 2 ingrediente.
          In bolul cu faina si drojdia am turnat laptele dulce, atentie...sa nu fie fierbinte, oul si incepem sa framantam bine pana obtinem un aluat omogen si nelipicios. ( ne mai folosim de faina daca mai este nevoie).
      Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
      Dupa ce aluatul a crescut, il intindem foarte bine cu sucitorul si punem piureul de mere pe toata suprafata foii, presaram scortisoara si rulam usor. Ii dam forma unui melc, il ungem cu putin ulei si-l dam la cuptor la 180°C pentru 30-35 minute. Lasam sa se raceasca complet, apoi il pudram cu zahar pudra! Pofta buna!  

TIPS-URI

1

Puteti folosi mere, pe care le dati pe razatoare si calite cu zahar si scortisoara!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert invartita (Melc) cu mere" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Placinta invartita cu mere si crema caramel