Desert Lava cake

de trifadalia in Dulciuri, 24 Apr 2018 | 2036 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr de ciocolata daca e de ciocolata
  • 200 gr unt
  • 160 gr zahar
  • 40 gr faina
  • 4 oua
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Lava cake:

Se ung formele cu unt, apoi se pun la rece in congelator.

Intr-o oala se pun untul la temperatura camerei, zaharul si ciocolata taiata bucati (daca se face cu ciocolata, daca e simpla, nu se adauga ciocolata). Se pun pe baie de aburi. Dupa topirea untului si a zaharului, se ia oala de pe baia de aburi si se adauga ouale unul cate unul, amestecand cu un tel dupa fiecare ou adaugat, pana ce se incorporeaza perfect in compozitie. La final se adauga treptat faina amestecand cu grija de sus in jos cu o lingura.

Se scot formele de la congelator si se pune din compozitie cu trei sferturi din aluat pentru a avea loc sa creasca. Acoperim formele cu folie de aluminiu si se mai dau la congelator pentru o ora. Apoi se pot coace in cuptorul preincalzit la 220 de grade C, pentru aproximativ 12 minute.

Cand toata suprafata vulcanului este lucioasa atunci este gata, asta este in cazul in care nu toate cuptoarele pot coace la fel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Lava cake" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Petre Roman