Desert macarons cu ganache de zmeura

de Gherca Daniela in Dulciuri, 22 Sep 2021 | 3134 vizualizari

 

Pentru ca iubim aceste "dulciurele" le pregatesc foarte des pentru familie.
Sunt foarte aspectuoase si pe torturi, dar si prajituri!

 

INGREDIENTE

  • Pentru Bezea:
  • 2 albusuri
  • 80g faina de migdale
  • 90g zahar
  • 80g zahar pudra
  • colorant rosu
  • Pentru ganache-ul de zmeura:
  • 120g coulis de zmeura
  • 120g ciocolata alba
  • 15g unt
  • 1 foaie de gelatina
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert macarons cu ganache de zmeura:

Pentru bezea:  Mixam albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul putin cate putin, apoi vanilia si continuam sa mixam pana obtinem o bezea ferma si tare. Intre timp, separat, trecem printr-un blender faina de migdale cu zaharul pudra, apoi le dam printr-o sita pentru obtine o faina cat mai fina pe care o turnam peste bezea si amestecam cu o paleta de silicon.  Acum incepe macaronajul, adica trebuie sa amestecam cu miscari usoare in cerc ( pe marginile bolului) si cu o miscare de apasare  in centrul bolului (intram cu paleta in compozitia adunata) si continuam asa pana obtinem o pasta care sa fie usor curgatoare, iar de pe paleta cand o ridicam sa curga fara sa se rupa. Atentie sa nu exageram cu amestecatul!     

In timpul macaronajului puteti adauga colorant daca doriti, eu am folosit putin rosu!!!

Compozitia obtinuta o turnam intr-un pos (fara a lasa goluri de aer) si pe un covoras de silicon formam cochilii, eu le-am facut rotunde si in forma de inimioare. Lasam la uscat 1 ora, apoi le dam la cuptorul preincalzit la 160°C cu ventilatie pentru 12 minute. Cand sunt gata scoatem covorasul din tava si lasam sa se raceasca direct pe masa. (foto) Doar cand sunt reci se dezlipesc usor de pe covoras!!! Unim cochiliile 2 cate 2 si le umplem cu crema dorita, eu am pus un ganache de zmeura.  

Pentru ganache:Incalzim coulis-ul de zmeura, adaugam ciocolata alba taiata bucati marunte si untul, lasam la foc mic amestecand continuu pana la omogenizare. Dam deoparte si lasam sa se racoreasca. Adaugam si foaia de gelatina hidratata in apa rece si amestecam. Acoperim cu folie alimentara si cand ajunge la temperatura camerei, dam la frigider pentru 2 ore. Dupa ce s-a intarit, mixam 1-2 minute pana obtinem o crema pufoasa si aerata.

Cu aceasta crema umplem cochiliile de macarons!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert macarons cu ganache de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Non plus ultra