Desert mucenici moldovenesti cu fanta, de post

de Constelatialeu in Dulciuri, 8 Mar 2020 | 7496 vizualizari

 

E fara introducere doar asteapta sa fie savurati, un deliciu....

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 1 kg faina
  • 600 ml suc fanta
  • 120 g zahar
  • 120 ml ulei
  • 50 g drojdie proaspata
  • un praf de sare
  • Sirop
  • 600 ml apa
  • 100 g zahar
  • 2 linguri cu miere
  • coaja de la 2 lamai
  • Pentru uns
  • zahar brun+ apa
  • nuca macinata si miere
Portii: 37
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mucenici moldovenesti cu fanta, de post:

Aluat : In vasul robotului cernem faina, adaugam sarea si zaharul si amestecam. Intr-un castronel sfaramam drojdia, adaugam 1 lingura zahar si o lingura faina si diluam cu suc fanta caldut, lasam sa se activeze drojdia cca 10 min. Adaugam drojdia in bolul robotului, punem si uleiul si restul de suc fanta caldut si dam drumul la robot sa framante aluatul, cca 15 min. Transferam aluatul intr-un castron uns cu ulei si-l lasam sa creasca cca 1 ora. 

Sirop : Spalam bine doua lamai si le curatam de coaja, punem coaja intr-o cratita de inox, turnam apa si adaugam si zaharul si lasam sa fiarba cca 15 min. Lasam sa se raceasca bine si adaugam si mierea si omogenizam siropul.

Dupa ce  a crescut aluatul ne apucam sa formam mucenici in forma de opt. Am o nebunie sa cantaresc aluatul si am incercat sa-l impart cat mai exact, mi-au iesit 37 mucenici cu un gramaj de cca 51 g. Dupa ce am impartit aluatul in bilute  am intins un sul subtire si apoi am unit capetele, dupa care am dat forma de 8. Am asezat cate 12 buc in tava de la aragaz si am lasat la crescut cca 20 min. Dupa care i-am uns cu un sirop facut din apa si zahar brun. Am preincalzit cuptorul la 180 grade ( cuptor electric) am bagat tava la cuptor pentru cca 26 min. Am scos tava din cuptor si am lasat sa se raceasca mucenicii apoi i-am inmuiat in siropul racit, am uns cu miere si am presarat nuca macinata.Sa aveti pofta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mucenici moldovenesti cu fanta, de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

ieri la 14:48

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

pe 16.05 la 13:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mure