Desert mucenici muntenesti

de Lavinia in Dulciuri, 9 Mar 2013 | 4558 vizualizari

 

E prima oara cand fac mucenici muntenesti si mi-au placut intr-un mod deosebit. Sigur ii voi repeta si la anul.

 

INGREDIENTE

  • 200-250 g mucenici
  • 1,5 l apa
  • coaja de la 1 lamaie
  • 50 ml zeama de lamaie
  • 1 fiola esenta de rom
  • 8-10 linguri zahar
  • 3 linguri zahar vanilat
  • scortisoara
  • nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mucenici muntenesti:

Punem apa la fiert cu un praf de sare.

Cand a inceput sa dea in fiert adaugam mucenicii si ii lasam sa fiarba pana devin moi (10-15 minute, depinde de mucenici).

Adaugam coaja de lamaie, zeama de lamaie, zaharul, zaharul vanilat si esenta de rom.

Repartizam mucenicii in boluri si ii servim cu scortisoara si nuca macinata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mucenici muntenesti" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (6)

alilianaa 1

09.03.2013, 17:51

Asa se fac si la noi. Sunt foarte buni..

Lavinia 1

09.03.2013, 18:10

multumesc

Bucataras Medi 1

09.03.2013, 18:19

si eu tot din astia am facut,tare buni mai sunt.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gem din caise si cu miez de nuca