Desert nuga cu alune de padure

de Constelatialeu in Dulciuri, 4 Apr 2021 | 3260 vizualizari

 

Ma bantuie de mult reteta asta pentru ca  si deoarece imi place nuga, chiar daca este foarte dulce

 

INGREDIENTE

  • Foi de napoilitana
  • 120 g albus de ou
  • 250 g zahar
  • 250 g miere
  • zeama de la o lamaie
  • 2 pliculete zahar vanilat sau esenta de vanilie
  • alune de padure prajite, cu cat mai multe cu atat mai bine ( mi-a fost lene sa mai sparg, dureaza mai mult sa spargi alune decat sa faci nuga)
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert nuga cu alune de padure:

Am pus intr-o craticioara zaharul, mierea si zeama de lamaie si le-am pus la fiert, cand a inceput sa fiarba si a atins 120 grade temperatura, am tras de pe foc. Cat timp am facut siropul am pus albusurile cu un praf de sare si am dat drumul la robot sa le mixeze, apoi am adaugat siropul fierbinte si am lasat robotul sa mixeze pana am obtinut un amestec foarte gros. Am adaugat alunele prajite in amestecul obtinut, am omogenizat amestecul si apoi am asezat intre foi de napolitane. Am folosit 4 foi de napolitana de dimensiuni mai mici. Am invelit foile de napolitana in folie alimentara si am dat la frigider pentru 24 de ore, apoi am portionat cu ajutorul unui cutit zimtat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert nuga cu alune de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Panacris 1

05.04.2021, 20:08

Tabita _ 1

06.04.2021, 23:21

Aici nebunie adevarata

Rocsi 1

07.04.2021, 20:07

Nu am mancat de ani de zile nuga, iar facuta de casa, niciodata! Bravo, Cleme!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu lamaie