Desert orez cu lapte

de cristeena20 in Dulciuri, 24 Apr 2020 | 3202 vizualizari

 

Ne aduce aminte de copilarie; E un desert pe care il fac in preajma Craciunului, cu scortisoara deasupra-va aduc o reteta  tipica portugueza de orez cu lapte ce imi place foarte mult.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana orez cu bob rotund
  • 1,5 cana apa
  • 3/4 cana zahar
  • coaja de lamaie
  • 1 bat de scortisoara
  • 2,5 cani lapte
  • 1 lingura margarina
  • putina sare
  • scortisoara praf
  • 2 galbenusuri de ou
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert orez cu lapte:

Punem la fiert apa cu orezul si putina sare-lasam sa fiarba tare pana apa se evapora complet.Mai adaugam apa fierbinte, lasand sa fiarba la foc domol.

Adaugam zaharul, coaja de lamaie, scortisoara in baton, si margarina, amestecam bine, incorporand ingredientele.

Turnam laptele-si apoi amestecam la foc mic.

Lasam pe fos, amestecand pana se ingroasa putin si orezul e fiert .

Diluim galbenusurile cu putin lapte rece si aduagam putin din preparatul cald din cratita, amestecand bine, pana se omogenizeaza-apoi turna, la compozitia din cratita.

Lasam sa mai fiarba putin-2-3 minute-si scoatem coaja de lamaie si scortisoara.

Turnam in forme si se da la rece. Cand se serveste se pudreaza cu scortisoara. Eu am facut model -vezi imaginea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert orez cu lapte" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
NECTAR DE PAPADIE