Desert orez cu lapte, cremos si aromat

de mirela0911 in Dulciuri, 8 Aug 2018 | 9561 vizualizari

 

Vreo cateva zile s-au tinut copiii de mine sa le fac orez cu lapte. Intr-o seara mi-au spus ca de nu le fac pe dimineata sa manance la micul dejun, ei nu mananca nimic! :d ce era sa fac? Le-am facut, dar am mancat si eu ca era prea bun! :p

 

INGREDIENTE

  • 250 g orez cu bobul lung
  • 500 ml apa
  • un varf cutit sare
  • 600 ml lapte
  • 2-3 lg zahar (dupa gust)
  • 20 g zahar vanilat
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 50 g stafide
Pentru servit dupa pofta inimii:
  • Dulceata de cirese amare
  • Stafide si cacao
  • Nesquik si zmeura
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert orez cu lapte, cremos si aromat:

Se curata eventual orezul si se spala in mai multe ape.

Se pune la fiert impreuna cu apa intr-o oala de inox cu fundul dublu. Se adauga si sarea si se lasa la foc mediu, amestecand din cand in cand.

Dupa ce a scazut apa de pe orez, se toarna laptele fierbinte si se amesteca. Se lasa la foc mic spre mediu si se amesteca sa nu se prinda de fund. Cand este aproape gata, se adauga zaharul si zaharul vanilat. Se mai lasa 2-3 minute sa fiarba, apoi la final se adauga coaja rasa de lamaie si stafidele spalate. Se amesteca bine, se lasa 1 minut dupa care se ia de pe foc si se acopera oala pentru 5 minute.

Se pune in boluri, se orneaza si se serveste in functie de preferintele fiecaruia. 

Dupa ce s-a degustat din fiecare, s-a ajuns la concluzia ca cel mai bun a fost cu dulceata de cirese amare. :x

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Laptele se toarna fierbinte peste orez, daca e rece, se intareste bobul de orez!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert orez cu lapte, cremos si aromat" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu cafea