Desert orez cu lapte si afine

de mihaelar63 in Dulciuri, 18 Ian 2021 | 3471 vizualizari

 

 Nu am mai preparat orez cu lapte de foarte mult timp. Am observat ca toate lumea si-a facut. Cred ca ultima data m-a tentat cel de la Mirela. Cu pofta nu te pui, asa ca la treaba !!!!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr afine
  • 25o gr orez cu bob mare
  • 500 ml apa
  • 500 ml lapte
  • 1 zahar vaniliat
  • 1 zahar vaniliat cu Bourbon
  • 3 linguri zahar alb obisnuit
  • 1/2 lingurita sare
  • dulceata si sirop -la servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert orez cu lapte si afine:

  1. Orezul se pune la fiert in apa cu sare.
  2. Folositi o oala adecvata cu fundul dublu.
  3. Cand apa de pe orez a fost absorbita la fierbere ,se adauga laptele caldut.
  4. Amestecati ca sa nu se prinda orezul de fund .
  5. Daca mai este nevoie adugati putin lapte .
  6. Bobul trebuie sa fie bine fiert si orezul obtinut va fi cremos de la amidonul orezului .
  7. Acum se omogenizeaza in compozitie zaharul vaniliat si zaharul alb.
  8. Compozzitia de orez cu lapte se imparte in doua .
  9. Una dintre partile cu orz se amesteca cu jumatate din afine .
  10. Veti obtine o crema mov  frumoasa de orez cu lapte si afine .
  11. Distribuiti in cupe intai orezul mov apoi pe cel alb.
  12. La sfarsit decorati cu bobite de afine .
  13. Folosit  daca doriti , la servire , dulceata sau siropul preferat .
  14.    Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Nu este nevoie sa-l spalati orezul. El este procesat si ambalat in conditii igenice moderne. Pe vremuri cand era ambalat la sac, in vrac, apa de spalat ramanea gri ba chiar si pietricele, bucati de iuta sau chiar si cuie !!!!

2

Pentru un orz cu lapte cremos folositi un orez care elibereaza mai mult amidon. Ideal ar fi orezul tip arborio sau cel special pentru rizotto ,

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert orez cu lapte si afine" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Orez cu lapte si scortisoara