Desert paleuri cu ciocolata

de Gherca Daniela in Dulciuri, 4 Dec 2018 | 4209 vizualizari

 

"reteta romaneasca"
Fursecurile copilariei mele :x

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 g unt la temperatura camerei
  • 200 g zahar pudra
  • 4 oua
  • 300 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema (eu am folosit ciocolata cu lapte):
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • esenta de rom
  • Daca folositi ciocolata neagra cantitatile sunt:
  • 150 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata neagra
  • esenta de rom
  • Pentru glazura:
  • 150 g ciocolata cu lapte sau neagra
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert paleuri cu ciocolata:

 Mixam untul moale cu zaharul pudra pana obtinem o pasta, pe urma punem ouale unul cate unul, dupa fiecare ou, mixam bine pana la omogenizare.
      Daca aveti impresia ca s-a taiat, nu este nici o probleman se repara odata ce punem faina.
      Adaugam vanilia si la final faina impreuna cu praful de copt, mixam si dam compozitia rezultata cca. 30minute la frigider.

      Punem aluatul scos de la frigider intr-un pos si spritam bile la putina distanta intre ele, deoarece se intind si se pot lipi intre ele.
      Folosim o tava mare tapetata cu hartie de copt si la cuptor le lasam cca.10-15 minute atat cat sa fie putin rumene pe fund.
        Eu am pus 4 tavi mari la cuptor si mi-au iesit in jur de 50 de paleuri.

    Lasam cojile de paleuri la racit si ne ocupam de crema sau cel mai bine este sa facem crema de cu seara pentru a nu astepta prea mult sa se intareasca.

      Punem pe foc frisca lichida si cand ajunge la punctul de fierbere, stingem focul si adaugam ciocolata rupta bucatele, adaugam si putina esenta de rom si amestecam pana la omogenizare.
      Dam crema obtinuta la rece pana se intareste, ideal ar fi pentru a 2 zi, apoi o mixam pana devine pufoasa.

Punem crema obtinuta intr-un pos si umplem fursecurile 2 cate 2.

Pentru Glazura:

      Topim ciocolata pe baie de aburi sau la microunda, dar atentie sa nu fie fierbinte.
Punem ciocolata int-o punga, o intepam intr-un colt cu o scobitoare si glazuram paleurile.
Le asezam le un platoul unul langa altul si dam la frigider cca. 1-2 ora pana se intaresc sau pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert paleuri cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca de gris