Desert pancakes fara gluten

de ReteteAlina in Dulciuri, 30 Apr 2020 | 2303 vizualizari

 

Recomand aceste pancakes pentru cei care nu pot manca cu gluten.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina pentru prajituri fara gluten (eu am folosit o alta marca de faina fara gluten care se gaseste in Spania, am pus la poze)
  • 2 oua mari (L)
  • 50 grame unt
  • 250 ml lapte sau apa
  • 50 grame zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • Putin bicarbonat
Portii: 7
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pancakes fara gluten:

Intr-un bol se amesteca faina cu zaharul si cu praful de copt.
Separat se topeste untul 5-10 secunde in cuptorul cu microunde, apoi amestecam cu telul si incorporam laptele sau apa (eu am folosit apa) si ouale, se amesteca totul foarte bine.
In bolul cu faina, se toarna putin cate putin din amestecul de apa cu unt si oua, se amesteca cu telul foarte bine pentru a nu se forma cocoloase.La sfarsit am adaugat putin bicarbonat.
Am folosit o tigaie mica (cu diametrul de 14 cm), se unge tigaia cu unt sau cu putin ulei, se pune la incins.
In tigaia incinsa se pune mai mult de jumatate de polonic, cand vedem ca deasupra face gauri se intoarce pe cealalta parte si se lasa aproximativ 2 minute. Mie mi-au iesit 7 pancakes.
Se pot servi cu ce doriti.
Eu le-am servit cu dulceata de zmeura.
Au iesit foarte pufoase si bune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pancakes fara gluten" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pancakes cu iaurt si caramel