Desert papanasi prajiti

de katty in Dulciuri, 8 Oct 2020 | 5781 vizualizari

 

De fapt acestia sunt niste minipapanasi,asa, mai de dieta, sa para ca mananci 2 papanasi care abia fac cat unul normal.

 

INGREDIENTE

  • 275 gr branza proaspata
  • 2 linguri zahar
  • 2 oua
  • 200 gr faina+ pentru presarat blatul
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • ulei pentru prajit
  • smantana fermentata si dulceata pentru servit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert papanasi prajiti:

Intr-un castron punem branza, ouale, zaharul, sarea, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Omogenizam bine compozitia. Adaugam faina si praful de copt si amestecam cu varful degetelor un aluat usor lipicios. Pe un blat de lemn presaram putina faina. Intindem cu sucitorul aluatul in grosime de 7-8 mm. Cu o cana sau o forma rotunda decupam cercuri(largimea gurii paharului trebuie sa fie in functie de cat de mari vrem sa fie papanasii). Cu un dui facem o gaura in mijloc. Aluatul care ramane intre cercuri il strangem , il intindem sub forma de sul si taiem tot atatea bucati cate cercuri avem.Fiecarei  bucatica ii dam forma de minge. Coacem pe rand papanasii in ulei incins. Scoatem papanasii pe hartie absorbanta. Servim papanasii cu dulceata (de preferat  de afine) si smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert papanasi prajiti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert galuste cu caise