Desert pariziene cu branza dulce

de Dulciuri cu Georgiana in Dulciuri, 16 Iul 2018 | 2981 vizualizari

 

Pentru ca ne-au placut foarte mult parizienele cu mere, am incercat si cu branza dulce.
La fel de bune. Din ciclul retetelor demult nescrise.

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 2 oua
  • 70 g zahar
  • 300 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • un plic drojdie uscata
  • esenta lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 300 g branza dulce de vaci
  • 1 ou
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta lamaie
  • 100 g zahar
  • 1 ou pentru uns
  • zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pariziene cu branza dulce:

Am incalzit laptele putin, am topit zaharul si drojdia in lapte. Intr-un vas mai incapator am cernut faina, am adaugat treptat laptele, ouale batute putin, sarea, lamaia si am omogenizat bine. Am framantat putin coca cu uleiul si am lasat-o sa creasca. Am lasat coca putin mai moale, am mai folosit faina cand am impaturit parizienele.

Pana a crescut coca, am pregatit umplutura de branza. Am amestecat oul cu branza, zaharul si zaharul vanilat. Puteti adauga putin gris daca iese compozitia mai subtire.

Cand a crescut aluatul, l-am impartit in bilute. Am intins fiecare biluta incercand sa obtin un patrat, am asezat cate o lingura zdravana din compozitia de branza pe o margine a patratului, latura opusa celei pe care am pus branza am taiat-o in fasii, am rulat aluatul peste branza, apoi si fasiile taiate.

Am mai lasat sa creasca 15 minute, le-am uns cu oul batut, le-am asezat in tava cu hartie de copt si le-am introdus in cuptorul incins, aproximativ 20 minute, pana s-au rumenit.

Inainte de a le servi le pudram. Sunt minunate calde, dar si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pariziene cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lapte de pasare