Desert pasca cu ciocolata, nuci si alune

de Catalina L in Dulciuri, 6 Apr 2018 | 4107 vizualizari

 

"Bunatati de Paste" 
V-ati hotarat ce fel de pasca faceti anul asta de Paste?
 Va propun o reteta noua de pască, cu aluat dulce ciocolatos si cu o umplutura cremoasa din branza, smantana si ciocolata.
Reteta am gasit-o pe un site care-mi place foarte mult Savori urbane. Simpla si rapida de facut, iar rezultatul este foarte bun. 
Toate retetele mele de pasca aici.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/04/pasca-cu-ciocolata-nuci-si-alune.html

 

INGREDIENTE

Pentru aluatul fraged cu cacao:

  • 90 g faina
  • 35 g cacao pudra
  • 50 g zahar tos
  • 1 galbenus (am uitat)
  • 60 g unt rece
  • 1 varf de sare
  • jumatate de plic de zahar vanilat
  • 20-30 ml apa rece

Umplutura:

  • 350 g branza de vaci grasa, bine scursa de zer
  • 2 oua
  • un varf de sare
  • 1 plic si jumatate de zahar vanilat Bourbon
  • 50 g zahar tos
  • 10 ml smantana lichida
  • 150 g ciocolata amaruie topita (min 40% cacao)
  • 50 g nuci usor prajite
  • 50 g alune de padure usor prajite

Decor:

  • oua de ciocolata
  • zahar pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pasca cu ciocolata, nuci si alune:

Pregatiti aluatul:

In bolul robotului puneti faina, cacaua, zaharul pudra, vanilia, sarea si cubuletele de unt rece. Cu paleta robotului, amestecati. Puneti galbenusul si apa rece treptat, amestecati pana obtineti o bila de aluat. Nu-l framantati cu mana.

Daca nu aveti roboti, amestecati intr-un castron ingredientele cu lama unui cutit bont, zdrobind cuburile de unt. Adaugati apoi galbenusul de ou si treptat apa rece. Aluatul va se lega. Nu-l framantati cu mana.

Inveliti bila intr-o folie de plastic si dati la rece 10 minute.

Dupa acest timp, intindeti cu un sucitor aluatul. Faceti un cerc si puneti-l pe fundul formei unse. Cu aluatul ramas faceti o banda un pic mai mare decat peretii formei si puneti-o pe peretii formei unsi. Apasati bine cu degetele si sudati cele 2 aluaturi. Puneti forma la rece.

Intr-o tigaie mica, antiaderenta, prajiti usor nucile si alunele.

Topiti ciocolata la bain marie sau la microunde.

In bolul robotului puneti branza, sarea, zaharul si vanilia.

Amestecati si adaugati treptat ouale si smantana.

Adaugati ciocolata topita si amestecati bine (ciocolata se va intari un pic la contact).

Incalziti cuptorul la 180° C.       

Scoateti din frigider forma cu aluatul fraged. Turnati in ea crema de ciocolata.

Presarati nucile si alunele deasupra si apasati-le usor cu o lingura. Nici sa nu fie afara, dar nici sa nu se duca la fund (pastrati cateva pentru decorul final.

Nivelati forma si dati la cuptor.

Aluatul s-a desprins de pereti si mi-a cazut peste branza :) Este bine si asa.

Primele 20 de minute la 180° C, apoi reduceti la 170° C si lasati inca 20 de minute.

Cu aluatul ramas am facut 3 iepurasi (10 minute la cuptor).

Lasati-o sa se raceasca si dati la frigider o noapte.

Scoateti pasca din forma (detasabila). Pudrati-o cu zahar si decorati-o dupa dorinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca cu ciocolata, nuci si alune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

Brioșe cu ou și gorgonzola dulce

pe 27.05 la 16:02

Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola

pe 27.05 la 15:14

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu cocos si glazura de ciocolata neagra