Desert pasca fara aluat cu stafide

de mirela0911 in Dulciuri, 7 Iun 2020 | 5332 vizualizari

 

Aceasta pasca am preparat-o de Paste dar la cat e de buna si usor de facut, se poate prepara oricand, nu numai de sarbatori. Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Anyta cu mici modificari.

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 200 g zahar
  • un praf de sare
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 800 g branza cremoasa
  • 50 g unt topit si racit
  • 130 g faina alba
  • 100 g stafide aurii
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 200 g smantana
  • 70 g gris
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pasca fara aluat cu stafide:

Intr-un bol se pun ouale, praful de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Se adauga branza si se amesteca. Se toarna untul topit si faina cernuta. Se mixeaza totul cateva secunde.

La final se adauga stafidele, coaja de lamaie si smantana si se amesteca cu o spatula, apoi se toarna grisul in ploaie. Se omogenizeaza totul bine.

Se toarna compozitia intr-o tava cu diametrul de 25 cm, cu pereti detasabili si tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 160 de grade pentru circa 60-70 de minute. Este gata cand devine aurie-maronie.

Se poate pudra deasupra cu zahar pudra sau se poate lasa simpla.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca fara aluat cu stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Ksenya 1

09.06.2020, 10:28

Imi place muuult!

Rocsi 1

09.06.2020, 20:50

Sotului meu i-ar place la nebunie, ca are doar branza, dar mie imi place sa aiba si putin aluat! Tare bine arata!

dantes 1

10.06.2020, 18:40

Delicioasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert pandispan perfect