Desert placinta cu branza si urda (2)

de cristinutanicolita in Dulciuri, 20 Noi 2017 | 4020 vizualizari

 

Tarte si plăcinte, rumenite și iscusite!

 

INGREDIENTE

  • Pt foile de plăcintă:
  • 12 lg zahar
  • 12 lg ulei
  • 16 lg lapte
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de copt,
  • cca 600 g faina.
  • Umplutura:
  • 250 g urda dulce
  • 200 g brânză dulce de vaci (bine scursa)
  • 200 g zahar pudră
  • esenta de vanilie
  • 1 ou
  • 50 g stafide
  • zahar pudră
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu branza si urda (2):

Mai întâi pregătim umplutura: Punem stafidele in apa calda, cat sa le acopere si le lăsăm la hidratat cam 15 min. Dam branza pe razatoare, adaugam restul ingredientelor si omogenizam totul. 

Dam drumul la cuptor. 

Pregătim aluatul. Intr-un castron punem zaharul, uleiul, laptele, sarea si mixam pana se topeste zaharul. Adaugam praful de copt si faina treptat până obținem un aluat moale, dar nelipicios. 

Împărțim aluatul in 2 parti egale. 

Infainam blatul de lucru si intindem 2 foi.

Ungem tava cu ulei si o tapetam cu hartie de copt. 

Punem o foaie în tava, adaugam umplutura si acoperim cu cealaltă foaie. Unim bine marginile si băgăm placinta la cuptor, la foc mediu până devine rumena. 

Rece o pudram cu zahar. 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu branza si urda (2)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de gogosi pufoase si aromate cu aluat dospit