Desert placinta cu branza si zmeura

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 28 Noi 2017 | 2414 vizualizari

 

Tarte si placinte rumenite si iscusite

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 2 plicuri de zahar vanilat (8 g/plic)
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 140 g iaurt (3,5 % grasime)
  • esenta de vanilie
  • 5 g praf de copt
  • 5 g bicarbonat de sodiu
  • 3 lingurite de otet
  • faina cat cuprinde (circa 450 g)
  • Umplutura:
  • 370 g branza proaspata de vaca
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 1 ou
  • 2 linguri gris
  • 300 g zmeura
  • Diametru tava: 27 cm
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu branza si zmeura:

Intr-un castron se pun oul, sarea, zaharul vanilat, zaharul, untul taiat bucatele, iaurtul si esenta de vanilie. Peste aceste ingrediente se cern 400 g de faina si se pun praful de copt si bicarbonatul de sodiu, care se sting cu otetul. Se amesteca totul cu mana, se framanta si se mai adauga faina pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini.

Se pregateste umplutura, amestecand branza, zaharul, esenta de vanilie, oul si grisul.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Aluatul se imparte in doua. Se intinde o foaie pe masa de lucru unsa cu ulei si se taie dupa o forma detasabila cu diametrul de 27 cm. Se lasa deoparte. Se ia surplusul de aluat si se amesteca cu cealalta parte de aluat. Se intinde acest aluat in forma detasabila unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt si se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se adauga umplutura cu branza, zmeura si foaia pe care am intins-o initial (se ruleaza pe sucitor pentru a se pune mai usor peste umplutura). Se inteapa si aceasta foaie din loc in loc cu o furculita si se introduce tava la cuptor pana cand placinta se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu branza si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

29.11.2017, 21:12

Mmmm, super delicioasa placinta cu zmeura!

dantes 1

06.12.2017, 14:00

Delicioasa!

Valclaudia 1

11.12.2017, 06:53

o bunatate!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pierogi cu branza dulce si fructe