Desert placinta cu mere

de Lau in Dulciuri, 1 Feb 2018 | 6180 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g branza de vaci
  • 250 g unt
  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie
  • 100 g zahar
  • 100 g smantana
  • zahar vanilat
  • coaja de portocala
  • un praf de sare
  • 6 mere
  • scortisoara
  • mandarine
  • zeama de lamaie
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu mere:

Intr-un bol cernem faina, adaugam sarea, zaharul, zaharul vanilat, coaja de portocala, branza de vaci, amestecam si facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta, untul la temperatura camerei, taiat cubulete.

Framantam un aluat omogen si elastic, adaugand treptat smantana la temperatura camerei.

Acoperim cu un prosop si lasam la dospit 30 min.

Melele le spalam, le curatam, le taiem in jumatate si scoatem miezul cu samburi.

Stropim merele cu zeama de lamaie si in fiecare jumatate adaugam cate o felie de mandarina.

Impartim aluatul in 2 si intindem fiecare bucata de aluat pe masa infainata.

Asezam prima foaie in tava tapetata cu hartie de copt, o intepam cu furculita adaugam merele si presaram scortisoara.

Adaugam a 2 foaie de aluat deasupra si usor cu mainele apasam intre ele.

Ungem cu oul  batut cu laptele si dam la cuptorul incalzit pana ce se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chec alb şi negru