Desert placinta cu migdale, mere si crema de castane / Galette des rois

de Catalina L in Dulciuri, 23 Ian 2021 | 1637 vizualizari

 

Placinta numita "la galette des rois" este o placinta foarte populara in Franta cu ocazia Epifaniei ce se sarbatoreste pe 6 ianuarie. Este pregatita si servita toata luna ianuarie.
https://www.blogulluicatalina.com/2021/01/placinta-cu-migdale-mere-si-crema-de.html

 

INGREDIENTE

  • 2 aluaturi de foietaj
  • 1 ou +1 albus
  • 40 gr de zahar
  • 100 gr de pudra de migdale
  • 100 gr de crema de castane dulce
  • 50 gr de unt moale
  • 1 galbenus + 1 lingurita lapte rece
  • 1 figurina + 1 coroana
  • 2 castane confiate
  • 2 mere
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu migdale, mere si crema de castane / Galette des rois:

Incaziti cuptorul la 180°C. Taiati aluaturile in 2 cercuri mari. Cu resturile am facut 6 cercuri mici. Frecati untul cu zaharul, adaugati oul si albusul  treptat si apoi migdalele macinate. Amestecati bine si incorporati crema de castane. Punem pe o placa tapisata cu hartie de copt un aluat. Depuneti crema in mijloc. Cu un penson ungem marginile aluatului cu oul batut cu laptele sau cu apa . Curatam merele si le taiem bucatele. Ascundem figurina in crema si presaram deasupra o castana confiata taiata bucatele si merele taiate. Acoperim totul cu cea de-a doua foaie. Sudam marginile. Ungem foaia de deasupra cu galbenusul bătut şi amestecat cu 1 lingura de lapte rece.
Decorati cu un cutit . Intepati cu o scobitoare sau faceti o gaura mica in mijloc.
Se coace in cuptorul incalzit la 180°C timp de 30-40 de minute. Se serveste calduta cu cidru (cidrul este o bautura slab alcoolica 3 – 8%, obtinuta prin fermentarea fructelor, mai ales a merelor sau perelor, dar si a gutuilor la o temperatura de 4 – 16° Celsius).

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu migdale, mere si crema de castane / Galette des rois" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

abstract01 1

24.01.2021, 00:11

Rahela Velicu 1

24.01.2021, 22:25

mihaelar63 1

16.02.2021, 00:14

Frumos a mai iesit

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Galette des rois(varianta mea)