Desert placinta delicioasa cu aluat fraged si branza dulce sarata

de RuxyRux in Dulciuri, 20 Mar 2018 | 12153 vizualizari

 

Cel mai minunat aluat fraged, cea mai delicioasa placinta cu branza, e de ajuns sa gusti o singura bucatica si nu te mai poti opri din mancat si savurat....o minunatie!
Salvati reteta aluatului si pentru placintele cu mere, merita din plin 5 *****!

 

INGREDIENTE

Aluat fraged:

  • 250 gr. unt rece ( gras 82%)
  • 100 gr. zahar
  • 125 gr. smantana
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita otet( eu am pus de Modena)
  • 4 linguri lapte dulce
  • 500 gr. faina( plus pentru infainat si intins)

Umplutura:

  • 500 gr. branza sarata( eu am pus President cremoasa cutia albastra)
  • 300 gr. branza dulce(Liddl, branza de vaci)
  • 350 gr. smantana
  • 250 gr. zahar
  • 3 oua mari
  • un varf de cutit praf de copt
  • 3 linguri amidon cu varf
  • 3 linguri gris cu varf
  • coaja de portocala
  • vanilie
  • esenta de rom
  • 2 galbenusuri pentru uns foaia de deasupra
  • zahar pudra vanilat pentru decor
  • tava 26/38 aprox.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta delicioasa cu aluat fraged si branza dulce sarata:

Se pregatesc ingredientele, se cantaresc, se pun in boluri.

Intr-un vas  se pune untul rece taiat bucatele dar moale,  faina cernuta, se adauga galbenusurile, zaharul, smantana, praful de copt, otetul, laptele dulce si se framanta aluatul pana la omogenizare, se infaineaza usor si se da la rece pana se pregateste umplutura.

Crema de branza: Se amesteca cele doua feluri de branza cu smantana, ouale, zaharul, aromele, coaja de portocala, vanilia, esenta de rom, grisul, amidonul, praful de copt.

Aluatul se imparte in doua bucati aproximativ egale.

Se intinde prima foaie la dimensiunea tavii in care facem placinta, eu am intins foarte  usor aluatul pe o suprafata infainata si cu faina si cu amidon.

In tava unsa cu unt am asezat prima foaie la baza, am pus umplutura, iar deasupra a doua foaie, pe care am uns-o cu galbenus de ou.

Am copt placinta in jur de 45-  50 de minute, la 180 de grade Celsius pana s-a rumenit frumos.

Cand s-a racit, am portionat placinta si am pudrat-o cu zahar.

O mare bunatate!

TIPS-URI

1

daca va plac stafidele puteti pune in umplutura

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta delicioasa cu aluat fraged si branza dulce sarata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

RuxyRux 1

09.04.2018, 20:58

Multumesc tare mult Kytz!

BiancaAldulea 1

29.06.2018, 20:20

Bună seara! Se poate înlocui untul cu untură? Dacă da ce cantitate? Mulțumesc frumos!

RuxyRux 1

30.06.2018, 00:22

Eu nu am incercat niciodata aluaturi cu untura, dar poti incerca, cam 25 gr.unt cred ca echivaleaza cu o lingura de untura, mai mult nu stiu cum sa te ajut!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu dulceata de afine