Desert placinta insiropata, cu urda

de madi_marin in Dulciuri, 5 Noi 2017 | 2910 vizualizari

 

,,Tarte si placinte rumenite si iscusite,,

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de plăcintă
  • 1 kg urdă
  • 2 ouă mari
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 6 linguri de zahăr
  • 1 lingură de stafide
  • Pentru sirop:
  • 500 ml apă
  • 180 g zahăr
  • 1 fiolă esenţă de rom
  • În plus:
  • ulei pentru uns foile
  • zahăr pudră pentru servit
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta insiropata, cu urda:

Se amestecă brânza cu ouăle, zahărul, esenţa, stafidele şi coaja rasă de lămâie.

Se tapetează o formă rotundă detaşabilă (26 cm) cu hârtie de copt.

Se împart foile în două.

Se pune un strat de foi unse fiecare cu ulei pe fundul formei, se adaugă toată compoziţia de brânya, apoi celalalt strat de foi, fiecare unsa cu ulei.

Pentru sirop caramelizăm zahărul, apoi daugăm apa şi lăsăm să fiarbă la foc mic până scade un sfert din cantitate.

Se dă deoparte vasul de pe foc şi se adaugă esenţa de rom.

Se lasă la răcit.

Plăcinta se taie cu grijă  în 4 sau 8 bucăţi cu un cuţit foarte ascuţit.

Se dă la cuptor pentru 40 de minute, la 180 grade, încălzire sus/jos.

Când e gata, se scoate din cuptor şi se însiropează.

Se pune tava in altă tavă mai mare şi în cazul în care se scurge siropul, îl recuperăm şi îl turnăm din nou şi din nou până e absorbit de tot.

Se serveşte la temperatura camerei, presărată cu zahăr pudră vanilat.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta insiropata, cu urda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert vafe Tiramisu