Desert placinta vanilata cu foi, branza dulce si caise

de RuxyRux in Dulciuri, 13 Iun 2019 | 3063 vizualizari

 

V-am adus o placinta delicioasa, bucatarasii mei preferati, ma primiti? Bucati de caise parfumate, ascunse in umplutura de branza dulce vanilata si foi moi dar si usor crocante in acelasi timp, o mare bunatate, garantez!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foi de placinta (eu am folosit in jur de 12 foite) eu cumpar proaspete necongelate
  • 12 caise (cate una pentru fiecare foaie)
  • 800 gr. branza dulce
  • 2 oua
  • 250 gr. zahar
  • vanilie dupa gust (obisnuiesc sa pun mai multa )
  • o ceasca de ulei cu care vom unge foile
  • 2-3 linguri de apa
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta vanilata cu foi, branza dulce si caise:

Se prepara umplutura, se amesteca branza cu ouale, cu zaharul si cu vanilia. Se taie in bucati caisele.

Fiecare foaie se pliaza in doua, se unge cu ulei din belsug, se asaza umplutura pe margine, cam cate o lingura plina de foaie.

Se pun si bucatile de caisa si se ruleaza foaia sul.

In tava cuptorului tapetata cu doua hartii de copt suprapuse, se incepe din mijloc sa se aseze sulurile  in forma de cerc.

Se procedeaza asa pana la ultima foaie.

Placinta se stropeste cu putina apa si se coace aproape o ora la 180 de grade Celsius ( in jur de 50 de minute, e posibil in functie de cuptor).

Se lasa putin la racit se pudreaza si se taie in forma dorita.

Pofta buna la deliciu! Simplu si usor cum ne place tuturor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta vanilata cu foi, branza dulce si caise" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cosulete dulci