Desert placinte cu afine si branza de vaci

de Lau in Dulciuri, 6 Noi 2018 | 3836 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 150 g unt
  • 100 g smantana
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita amoniu pentru prajituri
  • 1/2 lamaie
  • 1 praf de sare
  • 1 ou
  • 100 g zahar
  • 50 g zahar brun
  • 1/2 portocala
  • Umplutura
  • 300 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 100 g nuca de cocos
  • 200 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 300 g afine
  • Uns
  • 1 galbenus
  • 2 linguri ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinte cu afine si branza de vaci:

Amestecam faina cu zaharul, sarea; facem o adancitura, adaugam oul batut, untul taiat cubulete, smantana si praful cu amoniu dizolvat in zeama de lamaie, coaja de la lamaie si portocala data prin razatoare.

Incepem sa framantam pana devine un aluat omogen care nu se mai lipeste de maini.

Invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min.

Pentru umplutura, amestecam ouale cu branza, zaharul pana ce se omogenizeaza, adaugam nuca de cocos, esenta si omogenizam.

Intindem aluatul pe masa infainata sub forma de dreptunghi, ungem cu crema de branza, adaugam afinele si impachetam.

Taiem triunghiuri care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Le ungem cu galbenusul amestecat cu uleiul si dam la cuptorul incalzit pana ce se rumesc frumos.

Le  pudram cu zahar pudra cand sunt fierbinti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinte cu afine si branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu lapte condensat