Desert placinte rulate cu dovleac turcesc

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 26 Noi 2019 | 4285 vizualizari

 

Pentru ca mi-a placut mult rulada lui Merisor am pregatit si eu doua placinte rulate cu dovleac turcesc. Daca mi-aduc bine aminte, am tras un ochi si la placinta lui Rocsi.
Vreau sa va spun ca am fost laudata pentru cat de bune au fost aceste placinte, desi mie nu mi-a placut gustul intens al dovleacului turcesc. Il prefer pe cel placintar, totusi.
Din lipsa de timp am sarit peste etapele in care aluatul trebuia lasat la crescut, dar nu au fost probleme, placintele crescand foarte bine. 
Pentru ca am avut mult dovleac si mi-era teama ca va fi prea multa umplutura, m-am gandit sa mai scap de el si am pus si in aluat. Rezultatul a fost un aluat frumos colorat, tomnatic.

 

INGREDIENTE

  • Umplutura:
  • 1,5 kg dovleac turcesc curatat de coaja si seminte
  • 600 g zahar (sau dupa gust)
  • 3 plicuri zahar vanilinat (8 g/plic)
  • 1 lingurita de scortisoara macinata
  • Aluat:
  • 25 g drojdie proaspata + 1 lingura zahar
  • 200 ml lapte
  • 50 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilinat (8 g)
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 300 g dovleac calit cald
  • 800 g faina (sau cat cuprinde)
  • 2 - 3 linguri ulei
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinte rulate cu dovleac turcesc:

Dovleacul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie. Se pune la foc intr-un tuciulet impreuna cu zaharul si zaharul vanilinat. Dupa ce s-a inmuiat bine si s-a evaporat zeama lasata de el initial, se ia tuciuletul de pe foc, iar dovleacul se amesteca cu scortisoara. Se lasa sa se racoreasca.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Intr-un castron se freaca drojdia cu o lingura de zahar pana cand drojdia devine lichida.

Laptele se pune la incalzit impreuna cu untul.

Se cern 300 g faina peste drojdie. Se adauga zaharul, zaharul vanilinat, oul, un praf de sare, 300 g din dovleacul calit si laptele cu untul topit. Se amesteca totul si se framanta, adaugand faina cat cuprinde. La final, se ung mainile si castronul cu ulei si se formeaza o bila din aluat.

In mod normal se lasa aluatul la crescut, dar din lipsa de timp eu am trecut direct la intinsul aluatului.

Aluatul se imparte in doua.

Se intinde o parte din aluat pe masa de lucru infainata. Se unge cu jumatate din dovleacul calit, lasand marginile libere. Se ruleaza si se lipeste aluatul bine ca sa nu se desfaca. Rulada se invarte cu grija pe masa ca sa vina cu lipitura sub ea, iar capetele se baga dedesubt. Se pune cu grija intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.

Se procedeaza la fel si cu cealalta foaie.

In mod normal se mai lasa aluatul din nou sa creasca, dar eu am introdus tava direct in cuptor pana cand placintele s-au rumenit frumos.

Placintele rulate cu dovleac se pot pudra cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinte rulate cu dovleac turcesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert briose cu lamaie