Desert placintele cu mere

de Bucataras Diana in Dulciuri, 6 Mar 2017 | 2783 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aluat
  • 300 gr faina
  • 150 gr unt la temperatura camerei
  • 75 gr zahar pudra
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • umplutura:
  • 750 g mere
  • 75 gr zahar
  • 1 lingura scortisoara
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placintele cu mere:

Mixam untul cu un praf de sare si cu zaharul pudra, dupa care incorporam si oul. Adaugam praful de copt si apoi, faina treptat, amestecand si framantand, pana aluatul nu se mai lipeste de maini. Il lasam la rece, cel putin 30 minute, timp in care pregatim umplutura de mere.

Spalam bine merele, le dam pe razatoarea mare si le punem la calit, impreuna cu zaharul, pana cand acesta se topeste si scade sucul lasat de mere. Spre final, adaugam scortisoara si le lasam sa se raceasca. Impartim in doua sau trei parti egale si fiecare bucata o intindem pe masa infainata, in foaie subtire. Cu un inel sau cu un pahar cu gura mare, decupam discuri din aluat. Trebuie sa avem numar par de discuri decupate, pentru ca formam placintelele din cate doua discuri, asezate unul peste altul si intre ele punem umplutura. Sigilam marginile discurilor prin presare cu degetele si apoi, cu o furculita.

Le coacem in tava acoperita cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, pentru circa 20 de minute. Le scoatem din cuptor si le pudram cat sunt calde. Servim cu o cana de ceai sau cafea.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placintele cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars cu mere