Desert prajitura Boema de post

de Gicuta in Dulciuri, 22 Noi 2015 | 28441 vizualizari

 

Prajitura pe care o adoram in copilarie in varianta de post…buna de te lingi pe degete :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 450 g faina
  • 200 g zahar
  • 50 g cacao
  • 200 g miez de nuca
  • 500 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 4 linguri cu varf gem de capsuni
  • un praf de sare
  • Sirop:
  • 200 g zahar
  • 400 ml apa
  • o lingura cacao
  • 50 g margarina
  • o sticluta esenta de rom
  • Glazura:
  • 2 plicuri glazura de ciocolata Dr.Oetker
  • Crema:
  • 100 g ciocolata de post
  • 200 ml frisca vegetala
  • Decor:
  • 300 ml frisca vegetala
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Boema de post:

Blat: Intr-un castron punem faina, cacaua, zaharul, nuca (150 g macinata si 50 g zdrobita) si praful de sare. Incorporam in ingredientele uscate apa si uleiul si amestecam cu telul. Adaugam gemul si bicarbonatul stins in otet si omogenizam.

Turnam compozitia intr-o tava (22x32 cm) tapetata cu hartie de copt si o introducem in cuptorul preincalzit pentru cca 30 de minute la foc potrivit. Facem testul cu scobitoarea. Lasam blatul la racit.

Sirop: Amestecam toate ingredientele, mai putin esenta si le fierbem cca 5 minute. Dam deoparte, adaugam esenta si lasam la racit.

Glazura: O preparam conform instructiunilor de pe ambalaj.

Crema: Punem frisca pe foc intr-o craticioara la incalzit (nu trebuie sa fiarba). Dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele. Lasam 2-3 minute apoi amestecam bine si o lasam cateva ore la frigider (de preferat peste noapte). Inainte de folosire o mixam cateva minute.

Asamblare: Indepartam marginile prajiturii, o taiem cubulete si o insiropam. Scoatem bucatile de prajitura din tava si le asezam pe un platou.Glazuram fiecare bucata in parte. Dam 30 minute la frigider sa se intareasca glazura. Dupa ce s-a intarit glazura, cu ajutorul unui posh trasam un cerc generos de crema de ciocolata pe fiecare bucata. Deasupra ornam cu frisca batuta si cateva picaturi din glazura.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Boema de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si capsuni