Desert prajitura cocosana

de Cofetarul Vesel in Dulciuri, 4 Sep 2017 | 7366 vizualizari

 

Este o prajitura foarte delicioasa, cu o crema care contine nuca de cocos. Sper ca aceasta reteta sa va placa si nu uitati sa o incercati !

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de faina
  • 3 linguri de cacao
  • 6 linguri de zahar brun
  • un plic de praf de copt
  • 6 linguri de ulei
  • Crema:
  • 300 mililitri lapte
  • 100 grame de fulgi de nuca de cocos
  • 10 linguri de zahar tos
  • 4 linguri de faina
  • 100 grame de margarina
  • Glazura:
  • 100 grame de zahar pudra
  • 4 linguri de apa fiarta
  • 3 linguri de ulei
  • 3 linguri de cacao
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cocosana:

Blat: Separam galbenusurile de albusuri si punem galbenusurile intr-o farfurie iar albusurile intr-un bol. Mixam albusurile pana devin o spuma, apoi adaugam zaharul si le mixam pana cand devin o crema alba si spumoasa. Adaugam pe rand in compozitie galbenusurile, uleiul, cacaoa, faina si la final praful de copt. Amestecam compozitia cu mixerul dupa fiecare ingredient adaugat. Turnam compozitia intr-o tava(tapetata cu o foaie de copt) si punem blatul la copt 30 de minute, la o temperatura de 180C. Dupa ce blatul s-a copt il scoatem si il lasam la racit, apoi il taiem(orizontal) in doua foi egale.

Crema: Amestecam cu un tel laptele cu faina si zaharul. Punem compozitia pe foc si o amestecam incontinu cu un tel pana cand incepe sa se ingroase iar atunci adaugam nuca de cocos si amestecam foarte bine, apoi luam crema de pe foc. Lasam crema la racit 5 minute, apoi adaugam margarina si o incorporam bine in compozitie si punem crema la racit.

Glazura: Amestecam foarte bine cu o lingura toate ingredientele. 

Asamblare: Punem crema peste prima foaie de blat, o acoperim cu cealalta foaie iar pe deasupra o vom unge cu glazura, apoi vom pune prajitura la frigider pentu 2 ore. Dupa, prajitura este numai buna de servit. POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cocosana" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Ninsa"