Desert prajitura cu crema de ciocolata si mascarpone

de gaby_duceag in Dulciuri, 7 Feb 2016 | 23416 vizualizari

 

De cand am vazut tortul de ciocolata la Miha, mi s-a facut o pofta, pofta de-aia obsedanta :))
Asa ca am vrut si eu gustul ala-n farfurie, si l-am facut, da’-ntr-o alta forma, ca n-aveam stare de ornat torturi.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua mari
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • vanilie
  • Crema:
  • 300 g ciocolata cu lapte (sau amaruie)
  • 180 ml lapte condensat (neindulcit)/ cred ca merge si frisca lichida
  • 550 gr mascarpone
  • 2 galbenusuri
  • esenta de vanilie
  • Sirop:
  • 150 ml lapte rece
  • 2 linguri Nesquik
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de ciocolata si mascarpone:

Blat: Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile apoi adauga treptat zaharul, mixand pana se dilueaza complet.

Galbenusurile amesteca-le cu uleiul si adauga-le peste albusuri. Pune si faina amestecata cu cacaua si praful de copt, vanilia, apoi omogenizeaza amestecand usor, de jos in sus.

Tapeteaza o tava de 32x12 cm (o tava de cozonac am folosit eu) cu hartie de copt, toarna compozitia, niveleaza, apoi da tava in cuptorul preincalzit, la foc mic (150-160 grade), pana trece testul cu scobitoarea.

Lasa la racit pe un gratar apoi feliaza blatul in trei.

Crema: Intr-un vas metalic pune laptele condensat si ciocolata, pe baie de abur. Amesteca pana se omogenizeaza apoi adauga galbenusurile. Mai amesteca 2 minute. Adauga mascarpone si mixeaza pana obtii o compozitie omogena.

Introdu vasul la frigider. Lasa pana incepe sa se intareasca. Cu cat sta mai mult, cu-atat se intareste. Eu am umplut foile seara iar deasupra, am spritat crema ramasa, dimineata.

Asamblare: Asaza prima felie de blat, insiropeaz-o usor (prepari siropul amestecand pudra de Nesquik cu 2-3 linguri lapte pana se omogenizeaza, apoi torni laptele ramas), intinde 1/4 din crema si asaza a doua felie de blat. Procedeaza la fel cu toate feliile.

Asaza ultima felie, apoi imbraca totul cu crema.

Lasa la rece pentru o ora-doua (sau peste noapte) apoi spriteaza cu posul crema ramasa.

Feliaza cu un cutit cu lama subtire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de ciocolata si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Micutza Luana 1

09.02.2016, 15:02

vaii nici nu imi placeee

- Andreea - 1

18.02.2016, 10:04

Geanina87 1

11.03.2016, 09:48

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Rulada de biscuiti cu crema de cocos