Desert prajitura cu morcovi si nuci

de CameliaR in Prajituri, 20 Feb 2019 | 14618 vizualizari

 

Am gasit mai multe retete pe internet, dar pana la urma m-am inspirat de la Inspired Taste. Gustul parfumat al scortisoarei in combinatie cu aroma morcovilor, este un rasfat de care mi-as dori sa ma bucur zi de zi.

 

INGREDIENTE

  • 300 g morcovi rasi
  • 250 g faina
  • 2 lingurite de scortisoara
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 250 ml ulei
  • 150 g zahar alb
  • 150 g zahar brun
  • 4 oua
  • 150 g nuci maruntite
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Crema:
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu morcovi si nuci:

Curatam morcovii si apoi ii dam pe razatoare. Punem nucile intr-un chopper si le maruntim putin. Intr-un bol punem faina, sarea, scortisoara si praful de copt. Le incorporam amestecand cu un tel. 

Intr-un alt bol punem uleiul si zaharul (cel alb si cel brun). Amestecam cu un tel. Adaugam treptata cele 4 oua, Amestecam dupa fiecare ou. Adaugam faina si amestecam pana o incorporam in compozitie. Adaugam morcovii rasi si nucile. Amestecam bine. Tapetam o tava de 20 cm  cu hartie de copt. Adaugam jumatate din compozitie. Eu am facut cele doua blaturi pe rand. Coacem blaturile la 180 grade C timp de 30-40 de minute. Le incercam cu o scobitoare. Intre timp pregatim crema. Punem crema de mascarpone intr-un bol. Mixam cateva secunde. Adaugam 100 ml de frisca lichida si mixam pana obtinem o crema pufoasa. O lasam la rece. restul de frisca lichida (100 ml) o punem intr-un bol si o mixam pana se transforma intr-o spuma. Cu ea vom orna suprafata prajiturii.

Lasam blaturile sa se raceasca. Pe primul blat punem crema si apoi adaugam si cel de-al doilea blat. Cu frisca obtinuta, facem niste floricele cu posul. Se poate servi ca atare, cu inghetata sau alt topping la alegere. Eu am lasat-o la frigider aproximativ 4 ore. Cand am servit din prajitura si a doua zi, parca era si mai buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu morcovi si nuci" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu fructe proaspete