Desert prajitura cu rubarba, capsuni si branza de vaci

de Catalina L in Retete diabetici, 22 Iun 2019 | 3223 vizualizari

 

Stiti ca-mi plac deserturile cu branza de vaci. 😊.
Am adaptat aici reteta Budinca cu branza si  mere caramelizate si am facut-o cu rubarba , capsuni si indulcitor natural.
O reteta ideala pentru diabetici sau pentru cei care tin o dieta low carb.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/06/prajitura-cu-rubarba-capsuni-si-branza.html

 

INGREDIENTE

Pentru rubarba:

  • 20 g de unt
  • 2 tije de rubarba - 200 gr curatata
  • 2 linguri de indulcitor érythritol (sau 3 linguri de zahar)

Pentru branza:

  • 500 gr de branza cremoasa de vaci 40%
  • 50 gr de indulcitor natural érythritol (puteti pune 70 gr de zahar)
  • 2 oua
  • 10 gr de faina fara carhohidrati Szafi ( puteti pune faina normala)
  • cateva picaturi de aroma naturala de vanilie

8 capsuni

Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu rubarba, capsuni si branza de vaci:

Curatati rubarba cu un cutit si taiati-o in bucatele lungi de 2-3 cm .

Incalziti untul intr-o tigaie , puneti rubarba si indulcitorul sau zaharul.

Gatiti 5 minute si lasati sa se raceasca.

Incalziti cuptorul la 180°C.

Amestecati branza cu ouale, faina, zaharul si vanilia.

Adaugati rubarba racita, 6 capsuni taiate in 4 si amestecati (pastrati cateva bucatele de rubarba si 2 capsuni pentru decorul final).

Turnati in forma unsa si tapisata cu hartie de copt pe fund.

Varsati compozitia cu branza si decorati cu rubarba si capsuni.

Coaceti in jur de 40 minute. Scoateti si lasati sa se raceasca inainte de a scoate din forma.

Serviti-o rece sau calduta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu rubarba, capsuni si branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

dantes 1

24.06.2019, 08:41

Buna!

RuxyRux 1

24.06.2019, 23:32

Arata grozav! O singura data am mancat acest gen de prajitura si mi-a placut!

Anett 1

14.02.2022, 16:06

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu morcovi fara zahar