Prajitura cu visine, un deliciu dulce-acrisor

de MotanLaOale in Prajituri, 24 Iul 2014 | 227101 vizualizari

 

Prajitura cu visine, un deliciu dulce-acrisor perfect pentru orice zi. O reteta care se face usor si care combina dulceata unui blat pufos si gustul acrisor al visinelor. Este o prajitura buna si spornica, perfect pentru intreaga familie.
Pentru aceasta Prajitura cu visine, un deliciu dulce-acrisor ai nevoie de urmatoarele ingrediente: oua, zahar, faina, ulei si visine.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Prajitura cu visine, un deliciu dulce-acrisor
  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 4 linguri cu varf faina
  • 2 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf sare
  • 300 g visine proaspete
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine, un deliciu dulce-acrisor:

Iata cum se prepara aceasta Prajitura cu visine, un deliciu dulce-acrisor

Visinele se spala, se scot samburii si se pun la scurs intr-o sita.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.

Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o bezea lucioasa.

Se amesteca galbenusurile cu uleiul si se toarna peste bezea.

Daca bezeaua este batuta bine amestecul trebuie sa stea la suprafata.

Se incorporeaza usor.

Faina se amesteca cu praful de copt, se pune peste bezea si se incorporeaza usor cu o spatula de sus in jos.

Se tapeteaza o tava (diametru 24 cm) cu hartie de copt si se toarna compozitia.

Visinele se presara cu putina faina si se pun deasupra in tava.

Se introduce in cuptorul preincalzit la foc mediu pana se rumeneste usor deasupra (20-25 minute).

Se lasa la racit in tava.

Se scoate pe platou si se portioneaza.

Se poate presara cu zahar pudra.

Incearca si reteta gustoasa de Prajitura turnata cu branza si visine sau o delicioasa Tarta cu visine.

Pentru zilele de post, poti pregati aceste delicioase Rulouri de post cu visine.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Din tava se poate rasturna pe platou sa ramana cu visinele dedesubt si se orneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine, un deliciu dulce-acrisor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu prune