Desert prajiturele cu fulgi de porumb si ciocolata

de VanessaAli in Dulciuri, 17 Sep 2018 | 2426 vizualizari

 

A trecut ceva vreme de cand nu am mai postat o reteta. Am tot gatit, am facut poze, dar nu am reusit sa le si postez aici. Saptamana asta sper totusi sa reusesc sa pun macar cateva dintre ele, si am sa incep cu aceste prajiturele simple si delicioase.

 

INGREDIENTE

  • 150 g fulgi de porumb (aprox.)
  • 150 g zahar
  • 120 g unt
  • 100 g ciocolata cu lapte
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajiturele cu fulgi de porumb si ciocolata:

Punem zaharul intr-o cratita la foc mic pentru a se carameliza. Cand s-a obtinut caramelul, adaugam untul si amestecam bine, apoi ciocolata rupta in bucatele. Lasam pe foc pana cand se topeste de tot zaharul.

Fulgii ii punem intr-un castron si turnam peste ei siropul, amestecand cu o lingura. Lasam sa se raceasca cat sa putem modela, apoi ne ungem mainile cu ulei si incepem sa facem bilute pe care le asezam pe o hartie de copt.

Si uite asa am terminat fursecurile!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajiturele cu fulgi de porumb si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Dobos