Desert prajiturele whoopie

de cristina1985 in Dulciuri, 14 Sep 2019 | 2043 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 140 g faina
  • 20 g cacao
  • 1/2 lg-ta praf de copt
  • 1/2 lg-ta scortisoara
  • 65 g unt
  • 90 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 lg-ta esenta vanilie
  • 125 ml lapte batut
  • un praf sare
  • Crema :
  • 125 g unt
  • 250 g zahar pudra
  • 1 lg-ta suc de sfecla
  • 20 g ciocolata amaruie, rasa fin
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajiturele whoopie:

Aluat: Se amesteca faina, cacaua, praful de copt, scortisoara si sarea. In alt bol, se bate spuma untul cu zaharul. Treptat, se adauga oul si esenta de vanilie.

Apoi, adaugati faina si laptele batut peste compozitie. Se incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius si se pune aluat, cu ajutorul unui pos de decorat, in toua tavi, cu hartie de copt. Se coc 12-14 minute.

Crema: Untul, la temperatura camerei se amesteca cu zaharul pudra. Se imparte cantitatea in doua boluri. In una se pune sucul de sfecla (pentru culoare), iar in cea ramasa se adauga ciocolata rasa.

Se ung prajiturelele cu crema si se asaza celelalte jumatati deasupra. Se tin in frigider pana se intareste crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajiturele whoopie" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert pasca fara aluat cu fructe uscate si stafide