Desert reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci si gris

de Gicuta in Dulciuri, 19 Aug 2015 | 53231 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor
Un desert romanesc foarte popular, usor de facut si tare, tare bun!

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 500 g branza de vaci (eu am folosit Pilos)
  • 350 g faina
  • 4 linguri cu gris
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • o lingurita cu bicarbonat de sodiu
  • 2 lingurite cu coaja de lamaie
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • ulei pentru prajit papanasii
  • smantana
  • dulceata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci si gris:

Reteta de preparare a papanasilor

Intr-un bol amestecam cu un tel branza cu zaharul, zaharul vanilat, grisul, sarea, coaja de lamaie, ouale si bicarbonatul stins in otet iar la sfarsit adaugam treptat  faina si framantam. Vom obtine un aluat moale dar care poate fi modelat usor cu ajutorul fainii.
Omogenizam bine totul iar dupa ce s-a odihnit 10-15 minute impartim coca in 8 bucati egale.

Cu mainile pudrate cu faina luam cate o bucata si formam 2 sfere, una mica (cat o nuca) si una mare pe care o aplatizam si facem o gaura in mijloc cu degetul.

Incingem uleiul foarte bine si prajim papanasii la foc mic spre mediu pana se rumenesc frumos.

Ii scoatem pe servetele de hartie sa se scurga de ulei.
Se servesc calzi cu smantana si dulceata preferata.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci si gris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

anushk_moroianu 1

23.09.2015, 18:25

cea mai tare reteta de papanasi de pana acum !!! 1 saptamana am facut continuu !! nu ma mai saturammmmmm

Gicuta 1

23.09.2015, 18:36

Anushk, ma bucar ca ti-a placut!

RoxanaAlpinad 1

23.03.2019, 19:51

De care branza de la Pilos,de aia la vid??

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor Anamaria