Desert rulouri cu capsuni si crema de branza

de Gherca Daniela in Dulciuri, 11 Mar 2018 | 2795 vizualizari

 

Am vazut un filmulet in italiana cu aceste prajiturele si mi-au placut tare mult cum aratau, asa ca mi-am propus sa incerc...au iesit super gustoase si foarte fragede.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 100 g branza ricotta
  • 70 g zahar
  • 80 ml ulei
  • 80 ml lapte
  • 8 g praf de copt
  • 300-330 g faina
  • In plus:
  • 100 g crema de branza
  • zahar pentru presarat deasupra
  • 5-6 capsuni
  • Glazura:
  • 100 g zahar pudra
  • 2-3 lingurite apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulouri cu capsuni si crema de branza:

           Intr-un bol amestecam branza ricotta cu zaharul, pe rand punem uleiul, laptele, praful de copt, iar la sfarsit adaugam faina putin cate putin pana formam un aluat omogen si nelipicios.
         Pe o hartie de copt intindem aluatul pana formam o foaie nu foarte groasa, dar nici subtire, iar deasupra ungem toata suprafata cu crema de branza si presaram zahar, apoi din loc in loc punem bucatele  de capsuni.
        Rulam foaia usor si cu un cutit bine ascutit taiem rulouri pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
         Dam la cuptorul incins pentru 45-50 minute sau pana sunt frumos rumenite deasupra.
Cand sunt gata, lasam rulourile sa se racoreasca pe un gratar.
Pentru glazura:
        Punem zaharul intr-un bol micut, iar cu o lingurita punem apa, pana formam o pasta grosuta, dar care sa se poata intinde usor peste rulouri.
           Punem pasta obtinuta peste prajiturele si le putem servi cu cafeluta sau cu ce doriti.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulouri cu capsuni si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort "Jumatate copt jumatate crema"