Desert rulouri cu ciocolata

de Meea in Dulciuri, 18 Noi 2019 | 2476 vizualizari

 

Ți-am zis că nu prea știu cum să le numesc, dar știu sigur că au fost o nebunie! Este vorba despre un aluat dulce combinat cu ciocolată multă și ceva ce îți creează dependență, să știi! Nu te prea poți opri la o singură bucată și nici nu prea poți să-i spui că nu vrei. Nu te va înțelege, că am încercat. Te ademenesc rulourile acestea, te fac să le iei și cu tine la serviciu și te pun la treabă a doua zi din nou, că doar rulourile cu ciocolată nu se fac singure! Dacă te apuci să faci și tu și apoi te trezești că sunt mâncate în două secunde și că încă îți mai cere lumea să faci, să știi că eu nu stau să dau cu subsemnatul ha. Și am uitat să-ți spun, se fac și foarte repede, nu pierzi prea mult timp cu ele. Te-am convins, este?

 

INGREDIENTE

  • 500-600 g făină
  • 200 g zahăr
  • 250 ml lapte de cocos
  • 100 g unt
  • esență de vanilie
  • 200 g ciocolată
  • 100 ml ulei
  • Sirop:
  • 5 linguri de zahăr
  • 4 linguri lapte de cocos
  • esență de vanilie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulouri cu ciocolata:

Știu că trișez, dar nu mă împac deloc cu frământatul aluatului! Am pus în mașina pentru frământat aluatul făina, zahărul, laptele, untul și vanilia. Am lăsat aparatul să frământe bine aluatul. Dacă vrei să frămânți cu mâna, vei pune într-un vas făina, iar în mijloc faci un cuibușor pe care îl vei umple cu zahăr, lapte, unt tăiat cubulețe și vanilie. Începi să frămânți până obții un aluat elastic, ușor lipicios. Mai adaugi făină dacă este nevoie, dar nu prea multă. Împărțim aluatul în două. Întindem prima foaie în formă de dreptunghi.

Separat, topim ciocolata împreună cu uleiul. Lăsăm ciocolata la răcit. Dacă ai nevoie de ajutor în legătura de cum poți topi ciocolata, găsești aici indicații.  

Întindem jumătate din ciocolată pe prima foaie. Aducem un capăt al foii până la jumătate, apoi pe celălalt îl aducem un pic peste primul.Tăiem cu ajutorul unui cuțit fără vârf aluatul în franjuri.Fiecare bucată tăiată o vom răsuci, apoi o vom încolăci. Greu de explicat, uită-te la poze mai bine ha!

Vom pregăti siropul acum: punem pe foc toate ingredientele și amestecăm până când zahărul s-a topit și s-au omogenizat toate ingredientele. Lăsăm sosul la răcit. Va rezulta un sos transparent și ușor gros, ca un sirop.    

 Punem rulourile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le stropim cu sosul dulce. Le lăsăm la cuptor pentru aprox. 20 de minute, la foc mediu. Nu trebuie coapte prea mult timp, vor fi tari după. Nu te speria dacă va curge puțină ciocolată prin tavă, nu rămân fără!         Se lasă la răcit, apoi se servesc fără zăbovire!

TIPS-URI

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulouri cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

mirela0911 1

19.11.2019, 09:59

Ce frumoase-s!

dantes 1

19.11.2019, 13:07

Delicioase!

Rocsi 1

20.11.2019, 19:27

Yamiii, ce delicii cu ciocolata ai pregatit! Imi plac!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort fluture