Desert rulouri umplute cu mere, reteta de post

de mirela0911 in Dulciuri, 12 Apr 2020 | 3603 vizualizari

 

Foarte bune au iesit aceste rulouri, nu au rezistat mult, ba chiar a fost cearta pe ultimele 2 bucati! :)) :D

 

INGREDIENTE

  • 800 g faina alba
  • 1 lgt sare
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • cca 450 ml apa minerala
  • 3 lg zahar
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 30 ml ulei de masline
  • un borcan de 800 g cu mere rase pentru prajituri
  • 1 lg gris
  • 1 lg scortisoara macinata
  • apa+zahar+1 lgt scortisoara pentru sirop
Portii: 26
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulouri umplute cu mere, reteta de post:

Intr-un bol se cerne faina. Se pune sarea pe margine si se face o gropita in mijloc. Se presara 1 lgt zahar, se zdrobeste drojdia si se toarna 110 ml apa minerala incalzita usor. Se amesteca putin pentru a se incorpora cu putina faina si se lasa sa dospeasca.

Restul de apa minerala se incalzeste impreuna cu 3 lg zahar si coaja rasa de lamaie. 

Dupa ce s-a activat drojdia, se toarna uleiul si se amesteca dinspre mijloc spre margine, turnand si apa cu zaharul cate putin. Daca este nevoie se mai poate adauga apa sau faina, dupa caz. Dupa ce s-au incorporat ingredientele, se rastoarna pe masa de lucru si se framanta pana se obtine un aluat moale, elastic si nelipicios. Se pune inapoi in bol, se acopera si se lasa la loc caldut sa dospeasca pana isi dubleaza volumul.

Merele rase se pun intr-un bol si se adauga scortisoara. Se amesteca bine si se lasa deoparte.

Dupa ce a dospit aluatul se scoate pe masa de lucru. Se imparte in doua parti egale. Se ia o bucata si se intinde in foaie subtire de cca 3 mm in forma dreptunghiulara. Se unge cu jumatate din merele rase, deasupra se presara putin gris apoi se ruleaza pe lungime cat mai strans. Se taie in bucati groase de cca 3-4 cm si se asaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se lasa inca 15 minute sa dospeasca.

Se prepara un sirop din apa cu zahar si scortisoara. Dupa ce au trecut cele 15 minute, se ung rulourile cu sirop apoi se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30-35 de minute, pana se rumenesc frumos deasupra.

Cand sunt gata, se scot din cuptor si asa fierbinti se mai ung o data cu sirop. Delicioase sunt!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulouri umplute cu mere, reteta de post" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
"Mamool"- Prajituri arabesti de Sarbatori