Desert rulouri umplute cu mere si scortisoara

de ReteteAlina in Dulciuri, 27 Apr 2020 | 1671 vizualizari

 

Aluaturi de casa

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
  • 125 ml lapte
  • 125 ml apa
  • 100 gr unt
  • 50 gr zahar
  • 15 gr drojdie proaspata
  • 650 gr faina
  • 3 oua medii sau 2 oua mari
  • 1 varf de cutit de sare
  • Umplutura :
  • 1 kg mere Golden
  • 100 gr zahar brun
  • 1 lingurita scortisoara
  • Glazura:
  • 75 gr de zahar pudra
  • 1-2 linguri zeama de lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulouri umplute cu mere si scortisoara:

Aluatul: se incalzeste apa impreuna cu laptele si untul, pana cand untul se topeste, daca amestecul s-a incalzit prea tare, lasam sa se raceasca putin.
In amestecul caldut se pune drojdia si 1 lingura din zahar, se acopera vasul cu o folie de plastic si se lasa timp de 10 minute.
Intr-un bol se pune faina cernuta, sarea si restul de zahar, in mijloc se face o gaura si se adauga amestecul cu drojdia, ouale batute si se amesteca pana obtinem un aluat omogen.
Aluatul se framanta 5 minute, apoi se lasa la odihnit 5-7 minute, procedan la fel de 2 sau de 3 ori.Intr-un bol uns cu ulei , aluatul se lasa la crescut timp de 1 ora si jumatate sau 2 ore. Bolul se acopera cu folie de plastic.
Intre timp se poate prepara umplutura de mere.
Merele se curata de coaja, se dau pe razatoarea cu gaurile mari si se storc bine. Daca merele sunt mai verzi si tari, se calesc cu putin unt impreuna cu zaharul, iar la sfarsit se adauga scortisoara si se lasa se se raceasca umplutura.
Daca merele sunt foarte coapte, nu este necesar sa le calim, doar le stoarcem si le amestecam cu zaharul si scortisoara.
Cand aluatul a crescut, se pune pe blatul de lucru si se intinde un dreptunghi de aproximativ 40x30, se pune umplutura de mere peste aluatul intins si se ruleaza, nu foarte strans. Cu un cutit foarte ascutit se taie 8 bucati, daca le doriti mai mici se pot taia 10 bucati.
Bucatile se pun intr-o tava cu peretii detasabili si unsi cu unt, iar in fundul tavii se pune hartie de copt.
Rulourile se lasa sa creasca in tava pentru 35-60 de minute, ale mele si-au dublat volumul. Dupa ce au crescut se da tava la cuptorul preincalzit la 180C, timp de 30-40 de minute.
Glazura se prepara din zaharul pudra amestecat cu sucul de lamaie.
Dupa ce rulourile s-au racit se pune deasupra glazura.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulouri umplute cu mere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Tabita _ 1

28.04.2020, 16:19

Foarte frumoase si bune

Panacris 1

28.04.2020, 16:26

Adi 1

28.04.2020, 17:58

Bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert cozonaci cu smantana in aluat