Desert salam de biscuiti

de Ancutsa in Dulciuri, 4 Ian 2020 | 3950 vizualizari

 

Un desert clasic ce poate fi adaptat după preferințe și poate fi pregătit de fiecare dată în altă combinație, fiind astfel un dulce vechi și nou în același timp. Vouă cum vă place?         
„Bunatati pentru Craciun”

 

INGREDIENTE

  • 400 g biscuiți simpli (fără cremă),
  • 40 g fistic,
  • 30 g mieji de nucă rumeniți,
  • 40 g ciocolată cu lapte,
  • 50 ml lapte rece,
  • 250 g cremă mascarpone,
  • 2,5 ml îndulcitor,
  • 2 linguri cacao neagră Dr. Oetker,
  • 1 linguriță cafea măcinată,
  • 1 linguriță esență de rom,
  • 1 linguriță coajă rasă de portocală,
  • 20 g stafide,
  • 1 lingură zahăr pudră
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert salam de biscuiti:

 

Se rup biscuiții cu mâna sau se toacă mărunt cu un cuțit. Se pun într-un castron adânc și se stropesc cu lapte rece, având grijă să nu se înmoaie prea tare. Textura salamului final să nu fie o cremă, ci să fie ușor tare.

Se toacă mărunt fisticul, miejii de nucă (rumeniți la cuptor înainte) și ciocolata.

 Separat, se bat cu mixerul crema mascarpone cu îndulcitorul, o lingură de cacao, cafeaua și esența de rom. Se încorporează biscuiții, fisticul, ciocolata, dar și coaja rasă de portocală și stafidele. Se amestecă ușor, cu o spatulă.

 Pe o bucată de folie alimentară se pudrează zahărul și cacaoa, apoi se întinde amestecul pregătit anterior. Se rulează cu grijă, cu ajutorul foliei. Dacă vreți, o puteți înveli și în hârtie de copt, pentru a nu lua alte arome din frigider, dar și ca să stea cât mai strâns.

 

Se dă la frigider până a doua zi.

 

Porții: 12

Timp de pregătire: 30 min

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

 https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/01/salam-de-biscuiti.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert salam de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu cacao si ciocolata alba