Desert semilune cu iaurt si aroma de spekulatus

de Panacris in Dulciuri, 13 Noi 2020 | 2515 vizualizari

 

O pâine dulce și aromată, așa au catalogat-o Zmeișorii! ;)
Dar a fost tare bună, mai ales cu lăptic fierbinte! ;) P.S. TataZmeu ar fi savurat-o cu vin fiert! ;) Data viitoare! :D :)))

 

INGREDIENTE

  • Iaurt 300 ml,
  • Ouă 3 bucăți,
  • Albuș de ou 3 bucăți,
  • Sare de mare ½ linguriță,
  • Zahăr tos cca. 200 g,
  • Zahăr vanilinat 1 plic,
  • Praf de copt 1 plic,
  • Făină alba de grâu cca. 300 g,
  • Ulei de floarea soarelui cca. 200 ml.
  • Cremă de biscuiți spekulatius de la LIDL (creamă de biscuit cu alune și aroma de scorțișoară) cca 100 g,
  • Alune de pădure cca. 100 g,
  • Ciocolată albă cca. 100 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert semilune cu iaurt si aroma de spekulatus:

Într-un bol încăpător se toarnă iaurtul,  se adaugă ouăle, sarea, zahărul tos și zahărul vanilinat și se amestecă cu un tel sau mixerul până ce se obține o cremă spumoasă, omogenă.

Apoi se adaugă uleiul și crema de biscuit, împreună cu ingredientele uscate, făina și praful de copt, amestecându-se ușor până ce se înglobează toate ingredientele și se obține un aluat lejer, ca de chec, ce se toarnă într-o tavă tapetată cu foaie de pergament sau după caz, puțin ulei/unt și făină.

Peste aluat se presară alunele mărunțite, apoi se pune la copt în cuptorul preîncins cca. 45 de minute la 180 grade.

După ce trece testul scobitorii, se scoate din cuptor și se rade ciocolata albă, peste prăjitura fierbinte.

Apoi se porționează după gustul fiecăruia, eu am preferat-o sub formă de semilune, amintiri din copilărie.

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert semilune cu iaurt si aroma de spekulatus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

dantes 1

14.11.2020, 10:07

Buna!

mirela0911 1

15.11.2020, 17:49

Ce bune sunt!

oanapl 1

22.11.2020, 19:18

Delicioase!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Carticele cu osanza si rahat