Desert Tiramisu clasic

de Panacris in Dulciuri, 21 Feb 2020 | 3424 vizualizari

 

Un dulce deosebit de gustos și fără foc! Da, unii sunt mai reticienți în a folosi ouăle crude, dar nu am avut niciodată probleme din această privință.
;)

 

INGREDIENTE

  • pișcoturi 400 g,
  • brânză Mascarpone 500 g,
  • ouă 3 bucăți,
  • zahăr pudră 200 g,
  • sare ½ linguriță,
  • oțet de mere ½ linguriță,
  • cafea măcinată 2 linguri,
  • apă rece 250 ml.,
  • cacao 50 g.
  • lichior Amaretto 50 ml.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Tiramisu clasic:

Se amestecă într-un vas gălbenuşurile cu zahărul pudră până ce se obține o cremă spumoasă.

Albușurile se bat energic cu ½ linguriță de sare și ½ linguriță de oțet, până ce se obține o spumă fermă.

Brânza mascarpone şi albuşurile bătute spumă şi se amestecă cu crema de gălbenușuri, ușor, până la omogenizare.

Se prepară cafeaua la ibric, cafetieră sau esspresor și se lasă la răcorit.

Pişcoturile se însiropează în cafea, în care în prealabil s-a adăugat lichiorul.

Un vas sau tavă mai adâncă, se tapetează cu folie alimentară, apoi se întinde un strat de cremă, peste care se aşează un strat de pişcoturi însiropate.

Se continuă astfel, până la epuizarea pişcoturilor şi a cremei. Se acoperă cu folie alimentară și se lasă la rece, minim 3 ore.

Prăjitura se răstoarnă pe un platou de servire, apoi se presară pudra de cacao.

Atenție pudra de cacao se presară doar înainte de servire.

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tiramisu clasic" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

ieri la 14:48

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

pe 16.05 la 13:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu cappuccino si crema de mascarpone