Desert turta dulce glazurata

de Ancutsa in Dulciuri, 15 Dec 2019 | 2157 vizualizari

 

Zilele trecute am pregătit niște turtă dulce pentru nepoței. M-a prins ora 2 noaptea decorându-le, dar a meritat toată munca. De data aceasta, am folosit mai multă cacao la aluat, iar pentru decorat: ciocolată albă și coloranți pudră naturali. A ieșit pufoasă, aromată și așa de bună. Le-am lăsat la uscat, iar a doua zi le-am adăugat sfoară colorată și le-am ambalat în celofan, am căutat și o cutie solidă, pentru că aveau drum lung de făcut. Turtă dulce făcută cu multă dragoste…

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt,
  • 2 ouă,
  • 3 linguri miere,
  • 3 linguri zahăr brut din trestie de zahăr (Sano Vita),
  • un praf de sare,
  • 1 plic praf de copt (Dr. Oetker),
  • 350 g făină;
  • 4 linguriţe cacao,
  • 1 linguriţă mix mirodenii (Belbake cu anason stelat, coriandru, ghimbir, scorțișoară, cuișoare, cardamon),
  • pentru decor:
  • 200 g ciocolată albă,
  • Coloranți alimentari naturali pudră (verde, orange, albastru),
  • fulgi, perle și fire colorate de zahăr (Dr. Oetker)
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert turta dulce glazurata:

 

Se amestecă untul cu zahărul brut, ouale, un praf de sare, mierea, apoi se adaugă şi cacao, praf de copt, mixul de mirodenii şi făină cât cuprinde (aprox 300 g), amestecând bine. Se răstoarnă pe blatul de lucru presărat cu făină (aprox 50 g ), frământând până se obţine un aluat pufos, dar suficient de consistent pentru a-l putea întinde. Se dă la frigider 30 de minute.

 Se întinde aluatul pe blatul de lucru într-o foaie potrivit de groasă. Se taie cu forme de patiserie şi se transferă într-o tavă pregătită cu foaie de copt.

Se dă la cuptor, la foc mediu, maxim 10 minute fiecare tavă (se verifică cu o scobitoare, dacă aceasta rămâne curată, atunci sunt făcute). Se obţin 3 tăvi cu turtă dulce. Se lasă la răcit.

 Pentru decor: se topește ciocolata albă pe baie de abur sau la chocolate fondue. Se lasă 10 minute la răcit (sau cât să se închege ușor), apoi se împarte în mai multe castronele, în funcție de câte culori doriți să obțineți. Se adaugă coloranții alimentari, amestecând. Se transferă în pungi pentru decorat, care se taie la capăt. Cât mai puțin, ca apoi să putem desena cât mai subțire.

Se ornează după inspirație, fiecare formă de turtă dulce și se decorează cu fulgi, perle și fire de zahăr.

 

Se lasă la uscat pe un grătar de răcire sau o tavă, până a doua zi.

 

Se adaugă sfoară colorată și se ambalează în celofan. Sunt numai bune pentru atârnat în brad.

 

Timp de coacere: 10 min x 3 tăvi

Timp de pregătire și decorare: 2h

Porții: 30 buc

Poftă Bună!

 

Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/12/turta-dulce-2019.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert turta dulce glazurata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu fructe de padure