Desert Turte Scutecele Domnului

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 24 Dec 2013 | 20134 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 ml apa
  • faina cat cuprinde 
  • 400 g miez de nuca macinata
  • zahar dupa gust
  • coaja rasa de lamaie si portocala (am avut cate 5 din fiecare)
  • Sirop:
  • apa
  • zahar
  • esenta de rom pentru inmuierea turtelor
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Turte Scutecele Domnului:

Din cei 500 ml de apa si faina cuprinsa, framantam aluatul din care vom coace turtele. Acesta trebuie sa fie destul de elastic si nelipicios. Cu ajutorul unui sucitor, intindem rand pe rand, cate o foaie subtire pe care o vom coace la ochiul aragazului pe o tava suficient de mare. Turtele astfel coapte, le vom insiropa bine, cate una, in siropul facut din apa, rom si zahar. Le "umplem" apoi cu miezul de nuca amestecat cu zahar si cu coaja rasa de portocala si lamaie.

Sarbatori cu bine!

TIPS-URI

1

Ingredientele folosite variaza in functie de gust si de cantitatea dorita.

2

Nucile se pot coace usor, inainte de a le macina

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Turte Scutecele Domnului" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

activlila 1

05.01.2014, 14:34

SUNT UN VIS !!! NU AM MAI MANCAT DE CAND ERAM COPIL, PACA STIU CA SE FACEAU CU CANEPA?? SAU ACUM SA ILOCUIT CU NUCA?

Dya Daniela Andrei 1

05.01.2014, 22:44

Activlila ,,, asa este! Sunt minunate! Eu asa am invatat de la mama, cu nuca,,, citisem demult, despre varianta cu canepa, daca nu ma insel era specifica nordului Moldovei.

reisnaor_2006 1

02.12.2015, 16:41

MULTUMESC DYA ,facea si bunica mea pe vremuri si nu aveam reteta ,mi-ai adus copilaria inapoi si gustul lor minunat.Mamaia mea le spunea Ieslele Domnului .

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri Fulgi de nea