Desert Vargabeles

de Bunica in Dulciuri, 7 Iul 2020 | 2611 vizualizari

 

De prea multe ori am auzit despre acest preparat si nu m-am invrednicit sa gust,nu mai zic sa-l prepar:))))))). Aveam la "sertar" reteta Mirelei si am trecut la treaba.A iesit foarte bun!

 

INGREDIENTE

  • 200 g. taietei lati
  • 500 g. branza dulce
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar tos
  • 1 lingura vanilie
  • coaja de lamaie
  • 100 stafide
  • putina sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Vargabeles:

Fierbe pastele in apa cu putina sare conform instructiunilor de pe pachet.

Cat fierb pastele ,intr-castron un amesteci branza cu 2 linguri zahar,vanilia,coaja rasa de la o lamaie,2 oua+ 2 galbenusuri si stafidele.

Cand pastele sunt fierte le strecori ,apoi le treci sub un jet de apa rece.

Rastorni pastele peste compozitia de branza amstecand usor pentru omogenizare.

Intreaga compozitie se pune intr-o tava unsa cu unt.

Dai tava la cuptor incalzit la 170 grade pentru 25-30 minute .

Cele doua galbenusuri si 2 linguri de zahar se mixeaza pana se obtine o bezea ferma.

Cansd patele sunt aurii scoate tava si pune deasupra pastelor bezeaua .

Niveleaza usor si mai da tava la cuptor 5-7 minute.

Cand bezeaua s-a colorat frumos ,opreste focul si lasa tava in cuptor cu usa intredeschisa .

Se serveste rece sau calda,dupa preferinta.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Am ornat-o cu cirese amare din dulceata,parca era prea palida:)))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Vargabeles" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura gemi de placere