Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
Se taie vanata in cuburi de 2 cm. Ceapa si usturoiul se curatata de coaja si se taie felii. Ghimbirul se da pe razatoarea fina. Se adauga toate intr-o tava cu pereti inalti si se amesteca cu pasta de curry si putin ulei.
Se coc in cuptor 20-25 de minute, pana se inmoaie si se caramelizeaza.
Se adauga jumatate din cantitatea de legume intr-o cratita impreuna cu mazarea uscata, cubul concentrat si 1 litru de apa fierbinte. Se acopera cu un capac, se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul la mic si se amesteca frecvent 1 ora si 20 de minute, pana devine un preparat cremos, adaugand apa fierbinte, daca este nevoie.
Restul legumelor se pastreaza la cald.
Intre timp, se incalzesc 2 linguri de ulei intr-o tigaie si se adauga chiliul tocat, frunzele de curry si semintele de mustar. Se prajesc la foc mediu spre mic 1-2 minute, pana sunt eliberate aromele. Se transfera pe prosoape de hartie.
Se incalzesc chapati, se aseaza orez deasupra, vinetele caramelizate, dhal si temper si se consuma imediat.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult