Donuts - Gogosi Americane

de Corinuta in Dulciuri, 31 Ian 2014 | 33235 vizualizari

 

Mereu am vrut sa incerc gogosile astea si fiindca am gasit reteta fix aici pe site, i-am dat bataie cu increddere! Multumesc Anamaria, fata frumoasa! Imi pare rau ca nu te mai vad pe aici!

 

INGREDIENTE

  • 375 g faina
  • 250 g lapte
  • 25 g drojdie
  • 55 g zahar
  • 2 linguri ulei
  • un praf de sare
  • ulei pentru prajit
  • Ptr. glazura:
  • 50 ml lapte
  • 1 lingurita unt
  • 125 g zahar pudra
  • 2 lingurite cacao
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Donuts - Gogosi Americane:

Intr-o canita se freaca drojdia cu o lingurita de zahar si putin lapte caldut pana se dizolva. Intr-un castronel se amesteca faina cu zaharul si sarea, apoi se adauga laptele, uleiul si drojdia dizolvata. Se framanta toate circa 5 minute apoi se rastoarna aluatul pe masa infainata.

Se intinde cu sucitorul o foaie cam de grosimea unui deget, apoi cu ajutorul unei cani incepem sa decupam gogosile iar cu ajutorul unui paharel le facem o gaura in mijloc.

Gogosile astfel formate le asezam intr-o tava, le acoperim cu un prosopel si le lasam la dospit in loc caldut cam 10 minute.

Intre timp intr-o tigaie sau cratita mare punem ulei la incins tot cam de un deget. Cand uleiul este fierbinte se pun gogosile la prajit pe rand pe ambele parti, pana se rumenesc, apoi se scot pe servetele de hartie care sa absoarba excesul de ulei.

Pentru glazura se incalzeste laptele, se topeste untul in el, se adauga zaharul amestecat cu cacaua si se amesteca bine. Se inmoaie gogosile pe ambele parti in glazura. 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

gogosile se pot pudra cu zahar sau se poate face o glazura alba, doar ca in loc de cacaua adaugati o lingurita de zeama de lamaie si esenta de vanilie

2

de asemenea peste glazura puteti presara bombonele colorate

Daca ti-a placut reteta noastra "Donuts - Gogosi Americane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Gogosi simple