Double chocolate muffins

de JustLoveCookin in Dulciuri, 3 Feb 2011 | 5741 vizualizari

 

Aceste briose pufoase si ciocolatoase sunt un super remediu impotriva starii de plictiseala si depresie pe care ne-o ofera vremea mohorata. Atunci cand ploua, sau e innourat, sau ninge si nu vezi soarele cu zilele, alaturi de o cafea sau un ceai fierbinte, my double chocolate muffins sunt lucrul potrivit,la momentul potrivit. Minunat de ciocolatoase si delicioase, va vor binedispune si indulci ziua. Pentru a nu exagera, cel mai bine e sa le impartim cu prietenii sau vecinii. Eu asa fac, si sunt sigura ca nu imi raman in casa, sa ma provoace atunci cand nu trebuie. Si in plus, facand gesturi dragute si din suflet, veti fi rasplatiti cu aceeasi moneda. Zambeste si ti se va zambi, filozofia mea de viata…

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina 000,
  • 230 g zahar,
  • 4 linguri cacao ,
  • 2 lingurite praf de copt ,
  • 3 oua ,
  • 140 ml ulei (2 cescute mici ) ,
  • 150 ml lapte ,
  • un praf de sare ,
  • esenta de vanilie sau zahar vanilat,
  • 100 g ciocolata
Portii: 16
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Double chocolate muffins:

Preincalzim cuptorul la 180 °. Intr-un castron amestecam bine toate ingredientele uscate,deci : faina, zaharul, cacaoa, praful de copt, praful de sare. Este esential sa avem in bucatarie o sita. Aerisirea fainii este foarte importanta pentru o dospire corecta. Cernem totul, va ramane doar putin zahar cu granulele mai mari pe care il punem peste faina. In alt castron amestecam ouale cu laptele , uleiul si esenta de vanilie.Batem cu o furculita.Daca ati citit articolul de mai sus, acum stiti ca e total interzis amestecatul cu mixerul. Taiem ciocolata in bucatele mici, cu ajutorul unui cutit. Turnam ingredientele lichide peste cele uscate si amestecam cu o lingura, de cca 12-15 ori, nu mai mult de 30 de secunde, atat cat sa nu mai ramana urme de faina neincorporata. Punem ciocolata si mai amestecam de 2-3 ori. Punem hartiutele in forma de muffins, sau o ungem cu unt si o tapetam cu faina. Cu o lingura, umplem 3/4 formele si dam la cuptorul de-acum incins, timp de cca 20 minute. Enjoy !

Daca ti-a placut reteta noastra "Double chocolate muffins" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta