Dovleac copt cu arome mexicane, quinoa si salsa de avocado si fasole

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 23 Mar 2018 | 2078 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 dovleac mic
  • 1 1/2 lingurita mix condimente mexicane
  • 1/2 cub concentrat de legume
  • 120 grame quinoa (orez/ couscous)
  • 2 rosii
  • 1 avocado
  • 1 lime
  • 240 grame fasole din conserva (eu am folosit Kidney, se poate folosi si neagra)
  • 1 legatura mica de menta
  • 1 legatura mica de coriandru/ patrunjel
  • 200 grame smantana groasa/ iaurt grecesc/ creme fraiche
  • 15 grame seminte de dovleac, nesarate, neprajite.
  • ulei de masline
  • sare/piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovleac copt cu arome mexicane, quinoa si salsa de avocado si fasole:

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.

Se taie dovleacul in jumatate si se indeparteaza semintele. Se taie apoi cuburi si se adauga intr-o tava pentru cuptor, cu putin ulei. Se presara cu jumatate din cantitatea de condimente mexicane si putina sare. Se amesteca bine si se coace in mijlocul cuptorului, 30 de minute. Se intorc bucatile la jumatatea timpului. 

Se dizolva cubul concentrat in 500 de ml de apa, care se aduce la punctul de fierbere. Se adauga quinoa si se gateste la foc mediu 11-12 minute. Se scurge si se lasa la racit.

Se toaca rosiile si avocadoul (fara coaja si sambure) in cuburi mici. Se adauga intr-un bol, impreuna cu sare, jumatatea din coaja rasa de lime si putin suc de lime. Se amesteca bine. Se clateste fasolea sub jet de apa rece si se adauga peste salsa, impreuna cu jumatate din cantitatea de menta, tocata si tot coriandrul/ patrunjelul tocat. Se adauga putin mix mexican, ulei de masline, sare si piper.

Se amesteca restul de menta cu smanatana si sare. 

Se transfera quinoa intr-un bol si se amsteca cu suc de lime, restul de coaja de lime si mix mexican. Se adauga sare dupa gust. Se adauga jumatate din cantitatea de salsa peste quinoa si se amsteca bine.

Se serveste cu dovleacul copt, restul de salsa, smantana si semintele de dovleac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovleac copt cu arome mexicane, quinoa si salsa de avocado si fasole" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

Crostini cu ciuperci - Reteta gustoasa pentru un aperitiv rapid

pe 29.05 la 11:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din dovlecei.