Dovleac copt – un deliciu

de FlaviaD in Mancaruri de legume, 16 Sep 2013 | 17419 vizualizari

 

Nu-i tocmai o reteta, insa poate ajuta daca doriti sa preparati dovleac copt la dvs acasa. Este usor de facut, bun la gust si foarte nutritiv. Mie imi place sa-l savurez gol, fara zahar si fara alte condimente. Alaturi de un pahar de lapte cald, mi se pare ca este nemaipomenit la micul dejun si in acelasi timp si un desert ideal.

 

INGREDIENTE

  • -1 dovleac
  • -putin ulei pentru uns tava
  • -hartie de copt (optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovleac copt – un deliciu:

In principiu ne referim la dovleacul placintar, insa nu este singurul tip de dovleac comestibil.

Dovleacul il putem coace in cuptor, intreg sau sectionat in functie de marimea lui. Pentru a face acest lucru avem nevoie de o tava – de preferabil intinsa – in care sa pregatim dovleacul. Tava se va unge cu putin ulei si deasupra, daca aveti, se intinde hartie de copt, iar deasupra dovleacul.

Dam la cuptor la foc mic si cam intr-o ora este gata si bun de mancat. Veti observa pe masura ce se va coace dovleacul nostru cum va iesi din el uleiul pe care il contine, un ulei foarte sanatos de altfel.

Se poate servi cald sau rece, simplu sau in combinatie cu alte preparate. Oricum ati decide sa-l serviti, va asigur ca veti avea parte de o gustare aromata.

Dintre calitatile dovleacului, as vrea sa enumar cateva: are putine calorii, previne problemele de vedere, combate ridurile, lupta impotriva racelii si gripei, contine concentartii mari de vitamina C si E, anti-oxidanti si vitamina A.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovleac copt – un deliciu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

- Andreea - 1

17.09.2013, 10:41

Asa e...poate fi de folos pantru cine nu a facut niciodata

Cris2711 1

17.09.2013, 19:24

FlaviaD 1

17.09.2013, 21:23

Multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Dovleac si cartof picant, la cuptor