Dovleac cu orez la cuptor

de Ina in Mancaruri de post, 13 Ian 2011 | 23839 vizualizari

 

De ceva vreme imi cere Costel sa-i fac dovleac cu orez, cum ii facea lui bunica, cand era copil :D De parca eu as sti ce-i facea lui bunica-sa ... :)))) Dar amintindu-mi ca si gazda mea din facultate gatea dovleac cu orez la cuptor si ca-mi placea, mi-am luat azi inima-n dinti si-am facut . Iata ce-a iesit .... ;)

 

INGREDIENTE

  • 500 g dovleac
  • o cana orez
  • o ceapa potrivita
  • sare
  • 5 linguri zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovleac cu orez la cuptor:

   Dovleacul se curata de coaja, se feliaza si se aseaza in straturi, in tava sau vas de yena, alternand cu straturi de orez ( spalat in prealabil si scurs de apa ). Ceapa tocata marunt se caleste si se imprastie peste dovleacul cu orez, apoi presaram un praf de sare si 5-6 linguri cu zahar, in functie de cat de dulce dorim sa iasa. Adaugam in vas apa, astfel incat aceasta sa acopere si ultimul strat de dovleac.

    Dam la cuptor pana ce orezul absoarbe tot lichidul din vas, iar deasupra se formeaza o crusta aurie. 

    Servim cald sau rece, cu multa  scortisoara.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovleac cu orez la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Ina 1

15.01.2011, 14:25

A mancat Costel toooot!!!!!!! I-a placut Amin!

Cris2711 1

15.01.2011, 14:26

Aseara n-a papat dar acum

Ina 1

15.01.2011, 19:22

A mancat ieri, ca n-a gasit orezul cu spanac si vroia sa manance de post
Da' mi-a zis ca mai vrea, sincer

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Orez prajit cu sparanghel si verdeata